Hallo, ik ben Suzanne

En als grafisch en illustratief ontwerper breng ik al meer dan 25 jaar ideeën tot leven.

Met de komst van steeds snellere computers is er (gelukkig!) veel veranderd. Hoewel ik gretig gebruik maak van alle digitale mogelijkheden is de liefde voor ambachtelijk handwerk altijd gebleven.

De laatste jaren is de behoefte om ‘ouderwets’ met pen en inkt te tekenen steeds meer toegenomen en het resultaat vind je hier mijn webshop.


DOL OP LETTERS

HOE HET ALLEMAAL BEGON...

Mijn liefde voor letters begon ergens begin jaren '80. Ik zat op de lagere school toen meester Appelhof een nieuwe stagiaire aan ons voorstelde. Deze jongeman vertelde dat hij eigenlijk liever voor de televisie zou werken in plaats van voor de klas te staan en enkele jaren daarna verscheen Jochem van Gelder inderdaad steeds vaker op tv!

Maar voordat hij bekendheid verwierf als bandparodist en presentator stond hij voor de klas en gaf hij mij en mijn klasgenoten een creatieve opdracht. We moesten onze voorletter groot op een vel papier tekenen en door de lijnen op bepaalde plekken dikker te maken leek het op kalligrafie. Ik was meteen verkocht!

Sinds die tijd ben ik altijd blijven kalligraferen en tekenen. Ik maakte boekjes, schreef gedichtjes en vakantieverslagen, knutselde met origami papier... noem maar op! En natuurlijk maakte ik kaarten, heel veel kaarten die ik in zelfgevouwen enveloppen naar mijn penvriendinnen stuurde.

VISUELE COMMUNICATIE

Ongeveer 10 jaar later begon ik – aangemoedigd door mijn tekendocent – aan de studie Visuele Communicatie aan de kunstacademie in Den Bosch waar ik een geweldige tijd heb gehad. Sinds mijn afstuderen in 1995 ben ik werkzaam als grafisch ontwerper en ik vind het nog steeds een prachtig vak!

Naast logo's ontwerp ik huisstijlen, infographics, posters, brochures, boeken, websites en animaties voor diverse opdrachtgevers, bekijk voor een indruk mijn portfolio. Daarnaast teken ik regelmatig illustraties voor nieuwe producten in mijn webshop. Ik vind het allemaal even leuk en de afwisseling is heel fijn!

Ook als ontspanning teken en handletter ik nog steeds veel, volg me op facebook of instagram als je het leuk vindt om mijn creaties te zien. Daar geef ik ook regelmatig een kijkje achter de schermen en deel ik handige tips.

Ik hoop dat je in mijn shop iets leuks vindt om iemand mee te verrassen. Of jezelf cadeau te doen, dat mag natuurlijk ook!

Groeten,


O JA...

Naast ontwerper ben ik als zangeres te boeken onder de naam Suitcase Suzy, dus als je het leuk vindt kan ik ook nog een moppie voor je zingen. Enne, die man met die trompet, da's m'n eigen heer. Weet je dat ook weer! ;-)