Hallo, ik ben Suzanne

En als illustrator breng ik al zo'n 30 jaar ideeën tot leven.

Met de komst van steeds snellere computers is er (gelukkig!) veel veranderd. Hoewel ik gretig gebruik maak van alle digitale mogelijkheden is de liefde voor ambachtelijk handwerk altijd gebleven.

De laatste jaren is de behoefte om ‘ouderwets’ met pen en inkt te tekenen steeds meer toegenomen en het resultaat vind je hier mijn webshop.


HOE HET ALLEMAAL BEGON...

Mijn liefde voor letters begon ergens begin jaren '80. Ik zat op de lagere school toen meester Appelhof een nieuwe stagiaire aan ons voorstelde. Deze jongeman vertelde dat hij eigenlijk liever voor de televisie zou werken in plaats van voor de klas te staan en enkele jaren daarna verscheen Jochem van Gelder inderdaad steeds vaker op tv!

Maar voordat hij bekendheid verwierf als bandparodist en presentator stond hij voor de klas en gaf hij mij en mijn klasgenoten een creatieve opdracht. We moesten onze voorletter groot op een vel papier tekenen en door de lijnen op bepaalde plekken breder te maken leek het op kalligrafie. Ik was meteen verkocht!

ALTIJD BLIJVEN TEKENEN

Sinds die tijd ben ik altijd blijven tekenen. Ik maakte boekjes, schreef gedichtjes en vakantieverslagen, knutselde met origami papier... noem maar op! En natuurlijk maakte ik kaarten, heel veel kaarten die ik naar mijn penvriendinnen stuurde.

Ongeveer 10 jaar later begon ik – aangemoedigd door mijn tekendocent – aan de studie Visuele Communicatie aan de kunstacademie in Den Bosch waar ik een geweldige tijd heb gehad. Sinds mijn afstuderen in 1995 ben ik werkzaam als grafisch ontwerper en ik vind het nog steeds een prachtig vak!

In 2019 opende ik mijn webshop. Aanvankelijk nog naast een baan in loondienst maar sinds 2020 werk ik volledig als zzp'er. Ik teken regelmatig nieuwe illustraties voor mijn kaartencollectie en mijn producten zijn in steeds meer winkels te vinden.

DUURZAAM

Omdat ik duurzaamheid belangrijk vind probeer ik zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Mijn kaarten worden allemaal gedrukt op chloorvrij gebleekt papier (FSC) en mijn enveloppen zijn gemaakt van Paperwise papier, een supermooie papiersoort die 100% gerecycled is en bestaat uit landbouwafval.

 

Daarnaast doe ik mijn best om mijn kaarten zó mooi te maken dat ze bij de ontvanger een permanent plekje krijgen aan de muur of in een lijstje. Ik hoop dat jij in mijn shop ook iets leuks vindt om iemand mee te verrassen. Of jezelf cadeau te doen, dat mag natuurlijk ook!

Liefs,


O JA...

Naast ontwerper ben ik als zangeres te boeken onder de naam Suitcase Suzy, dus als je het leuk vindt kan ik ook nog een moppie voor je zingen. Enne, die man met die trompet, da's m'n eigen heer. Weet je dat ook weer! ;-)