• Originele kaarten
  • Huisportretten op maat

Over mij


Op een dag begin jaren ‘80 zat ik, Suzanne, op de lagere school toen meester Appelhof een nieuwe stagiare aan ons voorstelde. Deze jongeman vertelde dat hij eigenlijk liever voor de televisie zou werken in plaats van voor de klas te staan en enkele jaren daarna verscheen Jochem van Gelder inderdaad steeds vaker op tv!

Maar voordat Jochem bekendheid verwierf als bandparodist en presentator stond hij voor de klas en gaf hij mij en mijn klasgenoten een creatieve opdracht. We moesten onze voorletter groot op een vel papier tekenen en door de lijnen op bepaalde plekken dikker te maken leek het op kalligrafie. Ik was meteen verkocht!

Sinds die tijd ben ik altijd blijven kalligraferen en tekenen. Ik maakte boekjes, vakantieverslagen, boekenleggers, noem maar op! En kaarten... heel veel kaarten die ik in zelfgemaakte enveloppen naar mijn penvriendinnen stuurde.

M'n poeziealbum met o.a. een gedichtje van Jochem van Gelder heb ik nog altijd bewaard -  Foto's: Dennis Vloedmans

Ongeveer 10 jaar later begon ik – aangemoedigd door mijn tekendocent – aan de studie Visuele Communicatie aan de kunstacademie in Den Bosch waar ik een geweldige tijd heb gehad. Sinds mijn afstuderen in 1995 ben ik werkzaam als grafisch ontwerper en ik vind het nog steeds een prachtig vak!

In de afgelopen jaren is er met de komst van steeds snellere computers enorm veel veranderd. En hoewel ik gretig gebruik maak van alle creatieve en digitale mogelijkheden is de liefde voor ambachtelijk handwerk altijd gebleven. De laatste jaren is de behoefte om ‘ouderwets’ met pen en inkt te tekenen steeds meer toegenomen en het resultaat vind je nu mijn webwinkel.

Een origineel, handgeschreven kaartje op je deurmat blijft toch nog steeds een feestje. Ik help graag mee aan het creëren van kleine geluksmomentjes door iemand te feliciteren of een hart onder de riem de steken. Want een klein pakketje persoonlijke aandacht... daar knapt toch iedereen van op!

Ik hoop dat je in mijn webshop een leuk kaartje vindt om iemand mee te verrassen. Of jezelf cadeau te doen, dat mag natuurlijk ook!

Liefs, Suzanne