Grafisch ontwerp

Als grafisch en illustratief ontwerper breng ik al meer dan 25 jaar ideeën tot leven. Aanvankelijk vooral offline  maar de afgelopen jaren ook heel veel online.

Van logo's, huisstijlen, infographics, posters, brochures en boeken tot websites, animaties, interactieve presentaties en digitale magazines, ik vind het allemaal even leuk!

Hieronder zie je een kleine selectie uit mijn portfolio. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Benieuwd wat opdrachtgevers over me zeggen? Lees dan de reviews onderaan deze pagina.


LOGOS

LESS IS MORE

Of het nu gaat om een zzp-er of een multinational: ieder bedrijf heeft een unieke uitstraling nodig. Een 'look & feel' die past bij jou als ondernemer, je boodschap en je product of dienst. Vaak begint dat met het ontwerp voor een logo, dat is immers het 'gezicht' van je bedrijf waarmee je een goede en blijvende indruk wilt achterlaten!

In een logo zijn alle elementen van belang: typografie, kleur, vorm en de beeldtaal moeten met elkaar in balans zijn. De kunst is om met zo min mogelijk opsmuk de kern van jouw verhaal te visualiseren, want less is heel vaak more!

INFOGRAPHICS & ILLUSTRATIES

EEN BEELD ZEGT MEER DAN DUIZEND WOORDEN

Nou ja... vaak heb je wel een paar extra beelden nodig om (ingewikkelde) informatie te verbeelden. Maar in kinderboeken staan niet voor niets meer plaatjes dan tekst; onze hersenen houden daarvan en onthouden informatie veel beter als deze met visuele graphics wordt ondersteund.

Graag help ik je om complexe informatie te vertalen naar een helder beeldverhaal dat voor iedereen begrijpbaar is. Het uiteindelijke product kan variëren van een kleurrijke infographic of set van gestileerde zwart-wit iconen tot een volledige digitale presentatie die je bijvoorbeeld kunt gebruiken tijdens de presentatie van nieuwe producten of in je als (eenvoudige) showreel in je beursstand.

ANIMATIES

BEWEGEND BEELD IS HOT!

Animaties prikkelen en spreken tot de verbeelding. Bewegend beeld is niet meer weg te denken uit communicatie-middelen. Of het nu gaat om een animatie, een video of een eenvoudig gifje: het is op vele manier toepasbaar. Bij de presentatie van een nieuw product of als je ingewikkelde materie moet uitleggen kunnen animaties een grote toegevoegde waarde hebben.

2D animaties bieden vele mogelijkheden in stijlen, kleuren en bewegingen die je helpen jouw verhaal te vertellen. Je kunt het inzetten voor branding, presentatie van je producten en diensten. Ook door foto's te combineren met muziek en quotes kun je al hele aantrekkelijke animaties maken. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

FACEBOOK HEADER ~ Op facebook is het mogelijk om i.p.v. een coverfoto een video te plaatsen. Voor grafisch vormgever Hilde Vinckx (België) mocht ik twee animaties maken met visuals die ze voor haar eigen huisstijl ontwierp. Deze animatie speelt automatisch af in een 'loop'.

VIDEO BUMPER ~ Om de herkenbaarheid van je product of dienst te vergroten is het aan te raden om video's en animaties met met een pakkende video-bumper te starten. Een kort intro van slechts een paar seconden kan al een groot effect hebben!

VIDEOCLIP ~ En als je het leuk vindt kan ik ook nog een liedje voor je zingen en een videoclip voor je monteren. ;-)


REACTIES OPDRACHTGEVERS

Judith van den Reek


Coach | Zorgregisseur | Auteur | Spreker bij LeefKrachtig"Als oud-collega van Suzanne wist ik al hoe goed ze is als grafisch designer. Toen ik dus voor mijn coachpraktijk LeefKrachtig een logo en huisstijl wilde laten maken, twijfelde ik geen moment om haar hiervoor te vragen.

Suzanne heeft vervolgens een uitgebreid ontwerpvoorstel gemaakt, geheel toegespitst op mijn werkzaamheden, doelgroep en persoonlijke voorkeuren qua vorm en kleur.

Het resultaat is een prachtig logo dat helemaal bij mij en mijn praktijk past en waar ik ontzettend blij mee ben! Naast het logo heeft ze ook nog enkele huisstijldragers voor me ontworpen, zoals visitekaartjes, ansichtkaarten en ander presentatiemateriaal."


"Een creatieve ontwerper die eigenwijs denkt, zoals het hoort."


Bart Nijs

Eigenaar | Fotograaf bij Bart Nijs Fotografie

"Suzanne is in mijn ogen echt een kei! Een creatieve ontwerper die eigenwijs denkt, zoals het hoort. Deze eigenschap gebruikt ze uitstekend om dat wat ze bij jou aan info ophaalt om te zetten naar bijvoorbeeld prachtige huisstijlen.

Zoals het logo van Studio 38 graden Celsius dat ze heeft ontworpen. Probeer zo'n gradenteken maar eens mooi in een logo te krijgen... Suzanne deed het! Daarnaast zijn digitale magazines, infographics en overige grafische werkzaamheden bij haar in goede handen."