Grave Superieure

Foto van Suzanne Menheere

In augustus 1989 schrijft Theo van de Weijer de mars 'Grave Superieure' voor Harmonie Stad Grave, waar hij op dat moment al acht jaar het dirigeerstokje hanteert. Op verzoek van Theo schrijft mijn vader Cees Menheere de liedtekst voor deze mars. Hoewel 'Grave Superieure' aanvankelijk niet als stadslied bedoeld is, wordt het direct na de eerste uitvoering op 7 januari 1990 door het aanwezige publiek wel als zodanig bestempeld (beluister hier een opname van 'Grave Superieure').

Koninklijke Onderscheiding

Achtentwintig jaar later (2017) ontvangt mijn vader een koninklijke onderscheiding voor zijn muzikale inspanningen voor de Graafse gemeenschap, waaronder zijn bijdrage aan 'Grave Superieure'. Op hetzelfde moment geef ik hem een zeefdruk met dezelfde titel cadeau. Zonder te weten dat mijn vader een lintje zou krijgen was ik stiekem al maanden bezig met dit cadeau, aanvankelijk bedoeld als cadeau voor de 47e trouwdag van mijn ouders. Een mooie samenloop van omstandigheden! 

Unieke prent

'Grave Superieure' is gedrukt op prachtig kunstdrukpapier in de vier kleuren van het wapen van Grave: lazuur (blauw), zilvergrijs, keel (rood) en goud. Nadat ik het eerste exemplaar had overhandigd aan mijn ouders hebben ook componist Theo van de Weijer en Jeanne Verbruggen van Drukkerij Kurtface – zonder wiens hulp ik de zeefdruk niet had kunnen maken – een ingelijst exemplaar cadeau gekregen.

Gelimiteerde oplage

Van de gelimiteerde oplage van 28 stuks (de 'leeftijd' van het muziekstuk) zijn nog enkele afdrukken beschikbaar (formaat 40x30 cm). Bestel een gesigneerde en genummerde zeefdruk voor slechts €49,95. De kosten voor een ingelijst exemplaar bedragen €74,95 (blank houten lijst). Wacht niet te lang want op = op!