Herinnering met een gouden randje

Gepubliceerd op 1 september 2021 om 11:00

Voor mijn wandborden ben ik altijd op zoek naar vintage servies. Ik loop nooit een kringloopwinkel voorbij zonder even binnen te kijken en ook op marktplaats heb ik al heel wat mooie pareltjes gevonden. Vaak blijkt het dan om een servies uit een erfenis te gaan wat een beetje staat te verstoffen in de kast.

Een paar weken geleden scrolde ik door wat advertenties op marktplaats toen mijn oog op een mooi servies viel. En wat leuk was: de verkoopster woonde bij mij om de hoek, zo leer je nog eens nieuwe buurtbewoners kennen! De deal was snel gesloten en toen ik het servies ging ophalen vertelde ze me dat het om een servies van haar ouders ging dat ze vooral vanwege de emotionele waarde had bewaard maar al jaren onaangeroerd was.

Persoonlijk kunstwerkje

Ik vroeg of ze misschien een bordje zou willen bewaren en ik bood aan om er een illustratie voor te maken. Daar mocht ze even over nadenken en enkele paar dagen later kreeg ik een mailtje met de vraag of ik een postduif zou willen tekenen omdat haar vader altijd postduiven had. Een heel leuk idee waar ik meteen mee aan de slag ging!

Inmiddels heb ik een ontbijtbordje mét postduif teruggebracht en het werd met een grote glimlach in ontvangst genomen. Ik had de illustratie van te voren niet laten zien, dus het was even spannend hoe de reactie zou zijn, gelukkig was die positief. Fijn dat ik op deze manier de herinnering aan haar vader wat extra kleur heb mogen geven en een bordje kon 'upgraden' naar een klein kunstwerkje, een dierbare herinnering met een gouden randje.

Blijvertje

Het lieve duifje voelt zich al helemaal thuis tussen de andere vogeltjes in mijn collectie dus hij mag blijven. Het ontbijtbordje is een uniek exemplaar, dat was het enige kleine bordje dat nog onbeschadigd was en daarom vind ik het mooi dat dat weer bij de eigenaar terug is. Maar gelukkig heb ik nog genoeg andere bordjes waarop dit duiffie ook goed tot z'n recht komt. Je vindt ze in mijn webshop. En waarom ik graag vogeltjes teken leg ik je nog een andere keer uit. ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Sjanny
3 jaar geleden

Hallo Suzanne,

Nogmaals dank je wel voor het unieke bordje.
Wat leuk dat dit duifje een aanvulling is voor jouw collectie.
Het bordje heeft hier in huis een mooi plaatsje gekregen.

Groet,
Sjanny

Suzanne
3 jaar geleden

Graag gedaan!